Renske natuurlijke voeding
Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Trainingslocatie: Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam
Postadres: Apollolaan 50, 1511 DE, Oostzaan
bel 06 248 17 967 of mail naar info@hondenschooldegabber.nl

Olivier WiegmanCarlieke ElfrinkIngrid Kragtmariska valkAnita Groengiulia zonneveldJoke NoordermeerPetra DilKim LemaireRaymondJasperShanna
Olivier Wiegman

Olivier Wiegman

Vanaf de basisschool wist Olivier al wat hij wilde worden, namelijk dierenarts. Zijn middelbaar onderwijs was daar dan ook helemaal op aangepast. Na drie keer uitgeloot te zijn voor de studie Diergeneeskunde besloot hij om een hele andere richting op te gaan en is een studie Small Business in Haarlem gaan doen. Na deze HBO opleiding is hij een aantal jaar in het bedrijfsleven actief geweest, maar zijn passie, het werken met dieren (honden) bleef trekken.

Het roer ging april 2005 180 graden om. Naast zijn parttime baan bij het casino, is hij zich fulltime gaan richten op hondentrainingen. Hij is toen direct begonnen met de instructeur cursus I bij het Martin Gaus gedragscentrum en werd al snel meegesleept in het enthousiasme dat daar wordt uitgedragen. De andere instructeurscursussen volgden snel, evenals de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut. Ook heeft hij zelf de instructeurscursussen (de opleiding voor aspirant instructeurs) gegeven aan de Martin Gaus Academie.

Na ruim 5 jaar een Martin Gaus hondenschool te hebben gehad is Hondenschool 'De Gabber' in juli 2013 zelfstandig verder gegaan. Olivier: "Wat ik zeer belangrijk vind in de relatie met mijn honden is dat we samen plezier beleven en elkaar vertrouwen. Natuurlijk regels moeten er gelden en commando's moeten opgevolgd worden, maar het plezier en vertrouwen moet blijven. De trainingsmethode die we hanteren op Hondenschool 'De Gabber' is hiervoor ideaal, tijdens de training ben je bezig met het versterken van de band met je hond, je ziet dat je hond er plezier aan beleeft. Laten we dus gaan voor een gehoorzame en vrolijke hond, we hebben ze tenslotte om als vrienden door het leven te gaan!"

Opleiding o.a.:

Martin Gaus Academie - Instructeur I, II, IIA en III   2005
Martin Gaus Academie - Module 1, 2, 3, 5, 7, 8 en 9   2006/2007

Workshops o.a.:
Workshop gedragstesten (Martin Gaus)   2006
2nd European Conference for pet dog trainers   2006
Sue Sternberg - Agression in Dogs   2007
Workshop Suzanne Clothier   2009
Kay Laurence - Click and Connect   2009
Seminar Peter Neville & Robert Falconer   2011
Roger Abrantis - Dominance, making sense of the nonsense   2012
Ray Coppinger - Behavioral ecology of dogs/Dog ethology   2012
Roger Abrantis - Guinea Pig Camp   2013
Adam Miklosi - Are dogs like persons etc.   2014
Clicker Expo - Three day seminars and workshops   2014
Dier en Zorg
Nylabone
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2003-2019 Hondenschool de Gabber, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top