06 25 21 66 35
info@hondenschooldegabber.nl

Over ons

Over Hondenschool ‘De Gabber’

In april 2008 is Hondenschool ‘De Gabber’ opgericht door Olivier Wiegman. Inmiddels runt hij de hondenschool samen met zijn vrouw, Giulia Zonneveld, en hebben zij een groot team aan kundige en opgeleide instructeurs. Op de hondenschool krijg je dus altijd les van gediplomeerde trainers die constant bezig zijn met het verbreden van hun eigen kennis en iedereen werkt met de nieuwste inzichten op het gebied van hondentraining. 

Wij trainen uitsluitend positief en daarbij gebruiken wij als hulpmiddel de ‘clicker’. Slipkettingen en andere correctiemiddelen zijn bij ons verboden. Een hond moet wel regels kennen en consequent worden opgevoed, maar de hond wordt te allen tijde met respect behandeld. Dit alles zodat we er samen met jou voor zorgen dat je een fantastische huishond krijgt waar je veel plezier mee beleeft, want plezier hebben in de training en in elkaar is wat ons betreft het allerbelangrijkste! 

Ook voor probleemgedrag en hondensport ben je bij ons aan het juiste adres. 

Zien we je snel op onze locatie in Amsterdam?

Olivier & Giulia,
Team Hondenschool ‘De Gabber’. 

Hondenschool ‘De Gabber’ is aangesloten bij ‘Het Gilde Van Hondentrainers’ 

Onze cursussen

Ons enthousiaste team van instructeurs staat voor je klaar!

 

Onze instructeurs

Olivier Wiegman

Vanaf de basisschool wist Olivier al wat hij wilde worden, namelijk dierenarts. Zijn middelbaar onderwijs was daar dan ook helemaal op aangepast. Na drie keer uitgeloot te zijn voor de studie Diergeneeskunde besloot hij om een hele andere richting op te gaan en is een studie Small Business in Haarlem gaan doen. Na deze HBO opleiding is hij een aantal jaar in het bedrijfsleven actief geweest, maar zijn passie, het werken met dieren (honden) bleef trekken.

Het roer ging april 2005 180 graden om. Naast zijn parttime baan bij het casino, is hij zich fulltime gaan richten op hondentrainingen. Hij is toen direct begonnen met de instructeur cursus I bij het Martin Gaus gedragscentrum en werd al snel meegesleept in het enthousiasme dat daar wordt uitgedragen. De andere instructeurscursussen volgden snel, evenals de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut. Ook heeft hij zelf de instructeurscursussen (de opleiding voor aspirant instructeurs) gegeven aan de Martin Gaus Academie.

Na ruim 5 jaar een Martin Gaus hondenschool te hebben gehad is Hondenschool ‘De Gabber’ in juli 2013 zelfstandig verder gegaan. Olivier: “Wat ik zeer belangrijk vind in de relatie met mijn honden is dat we samen plezier beleven en elkaar vertrouwen. Natuurlijk regels moeten er gelden en commando’s moeten opgevolgd worden, maar het plezier en vertrouwen moet blijven. De trainingsmethode die we hanteren op Hondenschool ‘De Gabber’ is hiervoor ideaal, tijdens de training ben je bezig met het versterken van de band met je hond, je ziet dat je hond er plezier aan beleeft. Laten we dus gaan voor een gehoorzame en vrolijke hond, we hebben ze tenslotte om als vrienden door het leven te gaan!”

Opleiding o.a.:
Martin Gaus Academie – Instructeur I, II, IIA en III 2005
Martin Gaus Academie – Module 1, 2, 3, 5, 7, 8 en 9 2006/2007

Workshops o.a.:
Workshop gedragstesten (Martin Gaus) 2006
2nd European Conference for pet dog trainers 2006
Sue Sternberg – Agression in Dogs 2007
Workshop Suzanne Clothier 2009
Kay Laurence – Click and Connect 2009
Seminar Peter Neville & Robert Falconer 2011
Roger Abrantis – Dominance, making sense of the nonsense 2012
Ray Coppinger – Behavioral ecology of dogs/Dog ethology 2012
Roger Abrantis – Guinea Pig Camp 2013
Adam Miklosi – Are dogs like persons etc. 2014
Clicker Expo – Three day seminars and workshops 2014

Giulia Zonneveld

Giulia Zonneveld heeft aan de lerarenopleiding Nederlands gestudeerd. Nu gebruikt ze haar
kwaliteiten in het lesgeven op de hondenschool. In 2011 heeft ze de opleidingen tot kynologisch
instructeur bij de Martin Gaus Academie gevolgd. Hierna heeft ze nog een jaar ervaring opgedaan
tot ze haar eigen eerste hond in huis nam.

Inmiddels is ze mede-eigenaar van de hondenschool en geeft ze veel verschillende cursussen met als specialiteit behendigheid. Hierin is ze zelf ook zeer fanatiek met haar eigen honden en heeft ze naast wedstrijden door het hele land ook training bij Jan Sprij in Den Bosch en gaat ze vaak naar Finland om les te krijgen volgens de OneMind Dogs-methode.

Giulia: “Honden zijn geweldig, maar om te zien hoe mensen leren om met hun hond te
communiceren, maakt het vak heel dankbaar. Met name in de behendigheid zie ik hond en baas
iedere les meer groeien tot een onlosmakelijk team.”

Ingrid Kragt

Ingrid woont samen met haar vriend en Bullmastiff Noor in Oostzaan. In het dagelijks leven is zij werkzaam in een slagerij.

Toen Ingrid in 2008 Noor kreeg, is ze gaan trainen bij toenmalig Martin Gaus hondenschool ‘De Gabber’ waar ze de allereerste puppycursus volgde, de hondenschool had namelijk net de deuren geopend. Inmiddels heeft ze met Noor heel wat cursussen gevolgd tot en met Sociale Huishond. In de tussentijd heeft ze zich ook verder verdiept in het gedrag van honden en het geven van trainingen door de instructeurscursussen en de workshops ‘Hondentaal is lichaamstaal’ en ‘Clickertraining voor instructeurs’ te volgen bij de Martin Gaus Academie. Haar hobby is inmiddels aardig uit de hand gelopen, Ingrid assisteert Olivier, vrijwillig, drie avonden in de week met de Basiscursus bij Hondenschool ‘De Gabber’.

Ingrid: “Ik vind het leuk dat ik een bijdrage mag leveren aan het opbouwen van een goede relatie tussen mens en hond zodat ze net zoveel plezier hebben als Noor en ik.”

Carlieke Elfrink

Na het afronden van de HBO opleiding Diermanagement, werkte Carlieke van 2005 tot 2012 in het Dolfinarium, waar ze zich bezighield met de ontwikkeling, organisatie en begeleiding van diverse dierprogramma’s. Tegenwoordig is zij werkzaam bij Trovet als consulente diervoeding.

Door haar interesse in honden is ze naast haar werk instructeurscursussen gaan volgen bij de Martin Gaus Academie, waar ze o.a. les kreeg van Olivier. Het sprak Carlieke erg aan dat in de huidige trainingsmethode van Martin Gaus, net zoals in de zeezoogdierentraining, de focus ligt op het belonen van gewenst gedrag in plaats van zich te richten op ongewenst gedrag. Sinds de komst van haar eigen pup heeft ze diverse cursussen bij Hondenschool ‘De Gabber’ doorlopen, waarnaast ze met veel plezier ook zelf is gaan lesgeven.

Je kunt Carlieke tegenkomen bij o.a. de puppycursus en de Vervolg 1 & 2 cursus.

Anita Groen

Geheel onbekend met de hondenwereld begon Anita in 2010 vol goede moed met haar eigen pup Snoet (labradoodle) aan de cursussen bij ‘De Gabber’. Van puppy tot sociale huishond, van apporteer tot behendigheid!

Het enthousiasme en de bijzondere manier waarop er met mens en hond wordt omgegaan liet haar niet meer los. Om vervolgens naast haar werk in het ziekenhuis te beginnen met instructeurs cursussen bij Martin Gaus en O&O in combinatie met assisteren tijdens de basiscursus.

Nu geeft ze met hetzelfde enthousiasme puppyles en is ze ook te zien bij allerlei andere leuke cursussen. Daarnaast heeft het enthousiasme geleid tot haar eigen ‘PuppyDcare’ waarbij ze dagopvang doet voor pups en jonge honden waar ze die dag dan ook met de honden traint.

Anita: Voor mij is het belangrijk dat baas en hond op een ontspannen manier aan hun band kunnen werken. Ik wil daar graag met humor en positiviteit aan bijdragen.

Joke Noordermeer

Joke heeft jarenlang met paarden gewerkt en ronde in 2002 de opleiding tot paraveterinair af. Tijdens de vijf jaren die ze werkzaam was op de Spoedkliniek Voor Dieren Amsterdam volgde zij bij Tinley de opleiding tot huisdier gedragsadviseur voor in de dierenartsenpraktijk. Sinds 2007 werkt zij op verschillende afdelingen binnen het Medisch Centrum voor Dieren. Altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging begon zij in 2015 aan de opleiding tot kynologisch instructeur bij O&O en begon daarvoor aan de stage bij De Gabber. In mei 2016 ronde zij de opleiding af en mocht zij zichzelf kynologisch instructrice noemen.

Zelf heeft zij een Parson Russell Terriër, geboren op 18-6-18 die luistert naar de naam Finnley, waarmee ze fanatiek behendigheid doet.

Uitspraak Joke: “Het enthousiasme waarmee het ‘Gabber-Team’ bezig is met lesgeven had me al meteen te pakken, het is net een virus, je komt er niet meer vanaf. De combinatie van paraveterinair en kynologisch instructrice noem ik het beste van twee werelden samenvoegen, dat maakt beide leuk. Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen genieten van hun hond, van pup tot senior, en daar een bijdrage aan te mogen leveren is fijn.”

Marise Valk

Marise is in 1980 begonnen als juf op een basisschool en is inmiddels doorgegroeid tot Hogeschooldocent. Haar werkzaamheden daar zijn het begeleiden en opleiden van individuele leerkrachten en het geven van scholing aan basisschoolteams.

Tijdens het doorlopen van de puppycursus met haar eigen hond zag ze de grote overeenkomst met haar eigen werk; leraren werken dagelijks met volle inzet om hun leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden en hondeneigenaren zetten zich in om hun hond goed op te voeden. Met het behalen van haar instructeurdiploma’s bij de Martin Gaus Academie hoopt ze in de gelegenheid te zijn om werk en hobby te combineren.

Marise Valk geeft gezien haar ervaring en met veel plezier de Hond en Kind cursus op de hondenschool.

Petra Dil

Toen Petra in 1998 een Flat Coated Retriever kreeg begon ze samen met haar vader aan de puppycursus. Al snel kreeg ze door dat spelletjes doen met haar hond haar meer lag en zo is ze na de gehoorzaamheidstrainingen begonnen met behendigheid. Al snel raakte ze besmet aan het ‘behendigheidsvirus’ en zo kreeg ze haar eerste eigen hond, een Border Collie. Toen ze in 2007 verhuisde naar Groningen is ze begonnen als instructeur behendigheid op een hondenschool. Ook kwam er nog een behendigheidshond bij, Border Collie Moos. Inmiddels is ze weer terug in de regio en heeft ze samen met haar vriend Jasper ook een Vlinderhondje en een Mechelse Herder waar ze fanatiek behendigheid mee loopt. Naast de hondenschool werkt ze als Technisch Onderwijs Assistent op een middelbare school.

Petra: “Behendigheid draait voornamelijk om lichaamstaal. Iets wat wij als mensen niet heel bewust gebruiken. Het mooiste moment is als dat kwartje valt en de baas ziet wat het effect is op de hond. Vanaf daar kun je dan verder werken en worden baas en hond een onafscheidelijk team.”

Jasper van Tol

Jasper is in het dagelijks leven werkzaam bij de Nederlandse Overheid en had vanaf zijn puberteit een herplaats Jack-Russel, die 16 jaar mocht worden.

Even later ontmoette hij Petra (die ook lesgeeft bij Hondenschool De Gabber). Petra had zelf al twee honden: Border Collie Moos en Vlinderhondje Jessie, maar voor Jasper miste er wat…. zijn eigen hond! Met behulp van Petra en Hondenschool De Gabber kwam daar Mechelse Herder Jaina! Jasper is toen hard aan de slag gegaan met Jaina en toen werd zijn enthousiasme zo groot dat hij een stap verder wilde, namelijk: kynologisch instructeur.
Na een intensieve interne training en als eerst geslaagde van de praktijkopleiding is Jasper kynologisch instructeur bij Hondenschool De Gabber.

Jasper: “De band die je ziet ontstaan tussen baas en hond is prachtig om te zien. Deze band kan onbreekbaar worden en heb je voor het leven. Je hebt dan een maatje die voor je door het vuur gaat. Dit zie ik in zowel privé- als zakelijke sfeer.”

Shanna Mehlbaum

Shanna is een hondenliefhebster in hart en nieren. Haar derde hond Bosco had een valse start gemaakt in het buitenland en bij de Gabber heeft ze met Bosco de nodige trainingen gevolgd om hem te laten wennen aan zijn nieuwe leven in Nederland.

Ook is ze met Bosco fanatiek gestart in de behendigheid en hier werden ze beide heel enthousiast van. Omdat ze dit enthousiasme graag deelt met anderen is ze zich, naast de gehoorzaamheid, gaan richten op het geven van behendigheid.

Naast het leren van het geven behendigheid, heeft ze de opleidingen tot kynologisch instructrice gevolgd bij de Martin Gaus Academie en heeft ze bij De Gabber ook nog de praktijkopleiding gevolgd.

Shanna: ‘Het mooie aan behendigheid is dat je als baas werkt aan de band met je hond door samen iets leuks te doen. Je leert communiceren door middel van lichaamstaal en dit komt ook buiten het behendigheidsparcours goed van pas.”

Nadia Ploeger

Al van kleins af aan was het voor iedereen duidelijk dat Nadia iets met dieren zou gaan doen. Ze is op 7 jarige leeftijd begonnen met paardrijden en was jaren dagelijks op de manege te vinden. Het verbaasde dan ook niemand dat ze voor een opleiding koos met een “paardenklas”. Door een noodlotig ongeluk kwam de ommezwaai naar honden. En Nadia was niet meer te stuiten. Ze vond in 2015 een stage plek bij de Gabber en is daar nooit meer weggegaan en haalde haar diploma’s Kynologisch Instructeur. Sinds 2017 is Nadia werkzaam bij de Gabber en geeft puppy, basis en vervolg cursussen.

Nadia:
“Het voelde als thuis komen bij de Gabber.
Het is niet gewoon een leuk team, het voelt als mijn tweede familie. In 2020 wil ik mijn eigen pup hebben, een Mechelse herder, waar ik lekker mee kan gaan trainen.
Ik ben nu bezig met mijn eigen onderneming op te zetten. Eén ding is duidelijk in mijn toekomst : honden en het trainen van mens en dier speelt daar een grote rol in. “

Alexandra Babitcheva

Text will follow

Anna Verkerk

Ondanks dat Anna altijd was opgegroeid met honden had ze niet het idee dat ze zelf ooit een hond zou willen. Tot ze in 2017 op een reis door Noord- en Zuid-Amerika een hond tegen kwam waar ze op slag verliefd op werd; Mex, vernoemd naar het land waar Mex vandaan kwam. Ze raakte steeds meer geïnteresseerd in honden en hun gedrag en thuis aangekomen is ze gelijk behendigheid gaan doen bij De Gabber. Het hek was van de dam en in 2019 heeft Anna de cursus Kynologisch Instructeur gevolgd bij de Martin Gaus Academie. 

Inmiddels is Anna helemaal ondergedompeld in honden en hun gedrag. Ze geeft bij De Gabber puppycursus, basiscursus, behendigheid, funcursus, privéles en vervolg. In 2020 heeft ze Fink aan haar familie toegevoegd. Een echte fanatiekeling waarmee ze veel hoopt te bereiken binnen de behendigheid. 

Anna: “het mooiste aan werken bij De Gabber is dat is elke dag vol plezier kan doen waar mijn passie ligt. Zowel tegenover de honden als binnen het team hangt er altijd een positieve sfeer. Door op een andere manier naar honden en hun gedrag te kijken, kan er zoveel meer gedaan worden dan je van tevoren voor mogelijk houdt.”

Opleidingen:
Martin Gaus Academie – Kynologisch instructeur 2019
Martin Gaus Academie – Puppyspecialisatie 2021
DogsTalk Pro – Concept Training 2021

Workshops o.a.:
Sam Turner – Pubers & hormonen 2021

Wilt u meer informatie?

06 25 21 66 35 info@hondenschooldegabber.nl

Trainingslocatie/afhaaladres:
Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam

Postadres:
Apollolaan 50, 1511 DE, Oostzaan

Contactformulier
© Hondenschool De Gabber 2022
Ontwikkeld door Convident