06 25 21 66 35
info@hondenschooldegabber.nl

Hoe leer je je hond WEAVE?

Hoe leer je je hond WEAVE?

Je hond leren tussen je benen door te lopen? Met het commando WEAVE leren we dit de hond aan. Weave is niet een commando die een hond direct kan, in dit artikel leren we je daarom de stappen voor het aanleren van commando WEAVE.

Wat heb je nodig voor commando weave?

Om jouw hond dood te leren spelen heb je een aantal dingen nodig. Allereerst een beloning voor wanneer die de commando goed uitvoert. Deze beloning kan een koekje of brokje zijn. Daarnaast heb je een clicker nodig om de hond te laten weten dat die het goed heeft gedaan. Na de click geef je je hond de beloning.

Hond weave leren: Stappenplan

Volg het volgende stappenplan om jouw hond weave te leren. Met dit commando leer je jouw hond door je benen heen te lopen. Naast de tekstuele uitleg kun je ook de video hieronder bekijken.

Stap 1 – Rechtervoet

Zet met je rechtervoet een stap naar voren en lok je hond van links naar rechts door je benen heen door met je rechterhand een beloning vast te houden. ‘Click’ zodra de hond door je benen loopt.

Stap 2 – Spiegelbeeld

Herhaal nu stap 1, maar dan in spiegelbeeld. Zet dus met je linkervoet een stap naar voren en lok je hond van rechts naar links door je benen heen. ‘Click’ zodra de hond door je benen loopt.

Stap 3 – Aan elkaar

Gaan stap 1 en 2 goed? Probeer deze dan aan elkaar te plakken, zodat je in één beweging zowel links naar rechts als rechts naar links laat lukken. Blijf meehelpen, door mee te bewegen met je arm en beloning.

Stap 4 – Minder helpen

Help nu steeds een beetje minder, totdat je hond het helemaal zelf kan.

Waar moet je op letten tijdens het aanleren van commando’s?

Tijdens het aanleren van nieuwe commando’s of bij het trainen van je hond, zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

  • Train niet te lang (tussen de 5 en 30 minuten).
  • Zet een stap terug wanneer het niet lukt.
  • Raak nooit gefrusteerd.
  • Eén keer clicken is één beloning.
  • Click nooit om je hond bij je te laten komen.
  • Zorg dat je de aandacht van je hond hebt.

Ook is het mogelijk om bij ons verschillende hondencursussen te volgen. Bekijk ons aanbod van hondencursussen en schrijf je in.

commando weave

Wilt u meer informatie?

06 25 21 66 35 info@hondenschooldegabber.nl

Trainingslocaties:
Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam
Ringvaartdijk 21, Amsterdam

Postadres:
Purmerdijk 5, 1446 RJ, Purmerend

Contactformulier
© Hondenschool De Gabber 2024
Ontwikkeld door Convident