06 25 21 66 35
info@hondenschooldegabber.nl

Hoe leer je je hond PANG?

Hoe leer je je hond PANG?

Met een gebaar en het woord ‘pang’ je hond dood laten lijken? Je hond commando PANG leren is een leuk trucje voor de fun. Toch is deze commando niet direct een handeling die je hond kan. In dit artikel leren we je de stappen voor het aanleren van commando PANG. Let op, voor deze oefening moet je hond kunnen liggen.

Wat heb je nodig voor commando pang?

Om jouw hond dood te leren spelen heb je een aantal dingen nodig. Allereerst een beloning voor wanneer die de commando goed uitvoert. Deze beloning kan een koekje of brokje zijn. Daarnaast heb je een clicker nodig om de hond te laten weten dat die het goed heeft gedaan. Na de click geef je je hond de beloning.

Hond pang leren: Stappenplan

Volg het volgende stappenplan om jouw hond dood te laten liggen. Naast de tekstuele uitleg kun je ook de video hieronder bekijken.

Stap 1 – Commando LIG

Geef je hond het commando lig. Om commando PANG te kunnen uitvoeren moet jouw hond dus kunnen liggen.

Stap 2 – Observeer de heup

Kijk goed naar welke heup jouw hond gaat liggen wanneer je een beloning laag houdt. Kiest de hond geen heup? Beweeg dan het koekje of de beloning naar zijn elleboog zodat hij automatisch naar een heup leunt.

Stap 3 – Neus naar heup

Beweeg nu met een koekje van de neus van de hond naar de heup waar die niet op ligt. Zodra de hond doordraait ‘click’ je en geef je wat lekkers.

Let op: voor sommige honden is het door hun lichaamsbouw moeilijk om op hun rug te blijven. Denk daarbij aan ridgebacks of windhonden, die kunnen dat niet doordat hun ruggengraat wat uitsteekt. Leer deze honden een pang door op hun zij te gaan liggen in plaats van de rug.

Stap 4 – Introduceer commando PANG

Ben jij tevreden over de uitvoering die de hond nu laat zien? Introduceer dan je commando ‘pang’. Dit doe je op het moment dat de hond doordraait.

Stap 5 – Eerder

Geef de commando ‘pang’ nu steeds ietsjes eerder, totdat jouw hond op commando kan ‘pangen’.

Waar moet je op letten tijdens het aanleren van commando’s?

Tijdens het aanleren van nieuwe commando’s of bij het trainen van je hond, zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

  • Train niet te lang (tussen de 5 en 30 minuten).
  • Zet een stap terug wanneer het niet lukt.
  • Raak nooit gefrusteerd.
  • Eén keer clicken is één beloning.
  • Click nooit om je hond bij je te laten komen.
  • Zorg dat je de aandacht van je hond hebt.

Ook is het mogelijk om bij ons verschillende hondencursussen te volgen. Bekijk ons aanbod van hondencursussen en schrijf je in.

commando pang

Wilt u meer informatie?

06 25 21 66 35 info@hondenschooldegabber.nl

Trainingslocaties:
Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam
Ringvaartdijk 21, Amsterdam

Postadres:
Purmerdijk 5, 1446 RJ, Purmerend

Contactformulier
© Hondenschool De Gabber 2024
Ontwikkeld door Convident