Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Trainingslocatie: Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam
Postadres: Apollolaan 50, 1511 DE, Oostzaan
bel 06 248 17 967 of mail naar info@hondenschooldegabber.nl

Fun cursusBehendigheidApporteersport 1Rally-OHoopersBootcamp
Hondenschool de Gabber Agressie hond/hond
inschrijven
Algemene Voorwaarden
Download

Behendigheid

Behendigheid is geschikt voor elke hond, ongeacht het ras. Bij deze hondensport staat het contact tussen baas en hond centraal. Het recept: enthousiasme, lichaamsbeheersing, coördinatievermogen, snelheid en techniek. Behendigheid geeft veel plezier voor hond, baas en publiek!
Tijdens de cursussen beginnen we met het aanleren van de toestellen en alle andere oefeningen die nodig en/of handig zijn om uw hond om te toveren tot een geweldige ’behendigheidshond’. Denk hierbij aan speloefeningen, maar ook aan oefeningen waarbij de hond zich bewust wordt van zijn vier poten en hoe deze onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden. Ogenschijnlijk misschien wat gekke oefeningen maar ontzettend leuk om te doen.

Samen met het goed aanleren van de toestellen leggen we op deze manier een solide basis voor de behendigheid.
De toestellen variëren van sprongen tot tunnels, van een schutting tot een slalom en van een wip tot een kattenloop. Uiteindelijk worden alle toestellen (we beschikken over een volledige wedstrijdbaan) aangeleerd en langzamerhand worden deze in een parcours gecombineerd. De toestellen worden steeds in een andere volgorde neergezet en vormen dus iedere keer weer een ander parcours. Als de hond de toestellen kent is het aan de baas om het parcours goed ‘door te geven’, dus hier wordt van de baas ook zeker wat verwacht. De hond zal aandachtig op je letten wat het volgende toestel is.
Zo blijft het elke week weer een uitdaging voor baas en hond om het parcours foutloos en zo snel mogelijk te lopen.
Bij ons op de hondenschool lopen verschillende groepen van recreanten tot wedstrijdlopers, dus voor een ieder wat wils.

Behendigheid voor gevorderden/wedstrijdlopers

Ben jij al een gevorderde loper, of loop je zelfs al wedstrijden, dan kun je bij ons deelnemen aan een van de wedstrijdgroepen.
Hier kun je ook aan meedoen wanneer je hond nog niet zo ver is, maar je wel graag wedstrijden zou willen lopen of heel serieus wil trainen.
Wil je graag meedoen in een van onze wedstrijdgroepen, stuur dan een mail met daarin informatie over jou en je hond en je wensen naar giulia@hondenschooldegabber.nl.

Duur van de cursus

10 lessen, 1 maal per week

Voor welke honden

Elke hond die Vervolgcursus I met goed gevolg heeft doorlopen

Wanneer

Naar keuze op:
woensdagavond beginners,
woensdagavond gevorderden,
donderdagavond beginners,
donderdagavond gevorderden,
vrijdagmiddag kinderen,
vrijdagavond beginners,
vrijdagavond gevorderden.

Kosten

€ 145,00
10 praktijk lessen van 50 minuten

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

Benodigdheden

Een riem van ca. 1.80 (ook te koop op de hondenschool), geen flexilijn. Een gewone halsband of hondenhalster. Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes. Poepzakjes.

Prins hondenvoeding
Dier en Zorg
Nylabone
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2003-2018 Hondenschool de Gabber, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top