Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Trainingslocatie: Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam
Postadres: Apollolaan 50, 1511 DE, Oostzaan
bel 06 248 17 967 of mail naar info@hondenschooldegabber.nl

DetectieWorkshop speuren
Hondenschool de Gabber Agressie hond/hond
inschrijven
Algemene Voorwaarden
Download

Workshop speuren

Bij het speuren maken we gebruik van de instinctieve drang tot snuffelen van de hond. Deze drang is bij alle honden aanwezig, wij gaan hem nu leren zijn neus doelbewust te gebruiken. De relatie met en het inzicht in de hond is zeer belangrijk bij het speuren. Dwang en druk zijn ook tijdens deze vorm van hondensport uit den boze en lijden niet tot het gewenste resultaat. Alleen het erkennen van zijn superioriteit op dit gebied, en het kunnen inleven in de belevingswereld van de hond, leidt tot een ideale samenwerking en plezier voor beide. De neus is voor de hond veruit het belangrijkste zintuig, zijn wereld bestaat uit geurbeelden. Dit betekent dat als de hond met zijn neus aan het werk is een groot gedeelte van zijn hersenen wordt gebruikt.

We zullen beginnen op de locatie van hondenschool Jottem! (De Rijp) en later zullen we vertrekken naar Bakkum, om daar onze activiteiten voort te zetten en de dag af te sluiten.

09:30 Theorie(1)
10:15 Sorteren
11:15 Theorie(2)
12:15 Lunch
13:30 Vertrek richting Bakkum
14:15 Technisch speuren
15:15 Korte pauze
15:30 Praktijk speuren
17:00 Afsluiting bij Johanna`s hof

Deze dagindeling is globaal, hou er rekening mee dat de hele dag gevuld is. Gemiddeld genomen zijn we rond 17:00 bij Johanna's hof voor een afsluitend drankje.

Duur van de cursus

De gehele dag

Voor welke honden

Voor werkelijk alle soorten honden!

Wanneer

Ongeveer om de 6 weken op een zondag.

Kosten

€ 95,00
uitgebreide lunch
certificaat van deelname
En natuurlijk een leuke, leerzame en gezellige dag!

Extra

Mocht het zo zijn dat u iemand (zonder hond) mee wilt nemen naar deze seminar dan rekenen wij 10,- extra ivm. de lunch.

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

Benodigdheden

Een riem van ca. 1.80 (ook te koop op de hondenschool), geen flexilijn. Een gewone halsband of hondenhalster. Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes. Poepzakjes.

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Nylabone
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2003-2019 Hondenschool de Gabber, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top