Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Trainingslocatie: Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam
Postadres: Apollolaan 50, 1511 DE, Oostzaan
bel 06 248 17 967 of mail naar info@hondenschooldegabber.nl

DetectieWorkshop speuren
Hondenschool de Gabber Agressie hond/hond
inschrijven
Algemene Voorwaarden
Download

Detectie

Detectie is een vorm van speurwerk waarbij we de hond gaan trainen om een bepaalde stof te verwijzen. Vaak zijn dit stoffen als koffie, thee, anijs etc. Wij zullen ammoniumnitraat gebruiken voor onze detectie trainingen, dit is een (uiteraard) legaal bestandsdeel van explosieven. Oftewel, wij gaan hobbymatig explosievenhonden opleiden.

We gaan de hond leren zijn neus doelbewust te gebruiken. De relatie met en het inzicht in de hond is zeer belangrijk bij detectie-werk. Dwang en druk zijn ook tijdens deze vorm van hondensport uit den boze en lijden niet tot het gewenste resultaat. Alleen het erkennen van zijn superioriteit op dit gebied, en het kunnen inleven in de belevingswereld van de hond, leidt tot een ideale samenwerking en plezier voor beide.

De neus is voor de hond veruit het belangrijkste zintuig, zijn wereld bestaat uit geurbeelden. Dit betekent dat als de hond met zijn neus aan het werk is, een groot gedeelte van zijn hersenen wordt gebruikt.

Detectie veroorzaakt hierdoor een grote mate van mentale voldoening wat maakt dat dit ook uitermate geschikt is voor honden met veel energie, maar bijvoorbeeld ook voor honden met bepaald ‘probleem’-gedrag. Een onzekere hond kan zelfs meer zekerheid krijgen door hem te leren speuren, hij leert initiatief nemen. Ook voor de oudere hond is detectie zeer geschikt.

Duur van de cursus

8 lessen, 1 maal per week

Voor welke honden

Voor werkelijk alle soorten honden!

Wanneer

maandagochtend, maandagavond en woensdagavond

Kosten

€ 150,00
8 praktijk lessen van 60 minuten

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

Benodigdheden

Een riem van ca. 1.80 (ook te koop op de hondenschool), geen flexilijn. Een gewone halsband of hondenhalster. Eventueel een eigen speurtuig en een 10 meter lijn. Een speeltje dat de hond echt heel erg leuk vindt. Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes. Poepzakjes.

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Nylabone
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2003-2019 Hondenschool de Gabber, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top