06 25 21 66 35
info@hondenschooldegabber.nl

Details

Kosten: € 280,- 5 + 11 lessen Inbegrepen
 • Clicker
 • Puppypakket
 • Het boek 'Een click met je hond'
 • Beloningstasje
 • Welkomstpakket
Startinformatie

Als je een pup hebt tussen de 7 en 11 weken oud, kun je op zaterdag starten met de puppy-cursus. We hebben geen wachtlijst, dus je kunt iedere zaterdag instromen. Het maakt hierbij niet uit dat de hond nog niet alle vaccinaties heeft gehad. Ze hebben namelijk ook nog antistoffen vanuit de moedermelk meegekregen en we checken bij alle pups het paspoortje zodat we zeker weten dat de eerste enting van rond de zes weken wel gegeven is. Een positieve titerbepaling volstaat uiteraard ook.

De eerste les is een Zoom meeting op dinsdagavond om 19:30. De eerste les op de hondenschool op zaterdag start meestal om 09:30 uur, mocht dat tijdstip al vol zitten dan is het iets later op de ochtend of in de late middag. Lees daarom de bevestiging die je krijgt even goed door. De overige drie lessen op de zaterdagen daarna zijn om 11:00, 12:15, 13:30 of 14:30 uur, afhankelijk van de grootte van de groep. Dit hoor je op de eerste les. Heb je een voorkeur voor een tijdstip? Bespreek dit dan even op de eerste les.

Tijdens de basiscursus heb je les op maandag, woensdag én vrijdag, dus 3 keer per week. Er zijn ochtendgroepen en avondgroepen, bij veel inschrijvingen zelfs een middaggroep.  Je schrijft in voor de ochtend- of avondgroep (of middag indien mogelijk). Tussen de ochtend, middag en avond wisselen is in overleg met ons ook mogelijk. Het afwisselen van ‘eigenaren’ of met meerdere eigenaren tegelijk komen is ook mogelijk.

Puppy en basis combipakket

 • Vanaf 7 weken
 • 16 lessen
 • ca. 45 tot 60 min.

Bij ons bestaat de puppy-cursus uit 5 lessen. De eerste les is een online les waar je veel informatie krijgt over zindelijkheid, bijtgedrag en andere handige theorie die je nodig hebt in de eerste weken dat je de pup in huis hebt. Je pup gaat in de 4 lessen die daarna op de hondenschool plaatsvinden van alles doen. Hij speelt altijd eventjes met een geschikt speelmaatje en tijdens en na het spel wordt er door de instructeur het een en ander vertelt over communicatie, socialisatie en andere interessante onderwerpen. Buiten op het veld ga je vervolgens met leuke praktijkoefeningen aan de slag. Tot slot wordt er nog een begin gemaakt met de commando’s zit, hier, en aandacht hebben voor de baas. Alle activiteiten worden op een positieve en speelse manier aangeboden. Kortom, een goede en vooral leuke start voor jou en je pup.

De basiscursus start bij ons iedere maand. De gehele basiscursus duurt namelijk ook altijd ongeveer 1 maand. Je hebt namelijk les op de maandag, woensdag én vrijdag, in totaal dus 11 bijeenkomsten. Deze cursus is zo intensief omdat we op deze manier snel kunnen helpen en bijsturen als dat nodig is. Er zit dan namelijk niet steeds een week tussen de lessen, maar hooguit 2 dagen. 

De lessen bestaan uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Tijdens de theorie wordt uitleg gegeven over lichaamstaal, communicatie, hoe het trainen van een hond in zijn werk gaat en er is ruimte om eigen vragen te stellen (op dit moment online vanwege de corona maatregelen). Tijdens de praktijk gaan we onder andere aan de slag met de commando’s zit, lig, blijf, hier, volgen en aandacht voor de baas. 

De cursus is geschikt voor jonge honden, maar ook voor bijvoorbeeld honden uit het buitenland of uit het asiel die al wat ouder zijn. Het is een uitstekende cursus om een begin te maken aan de onderlinge band tussen jou en je viervoeter.

Startdag(en)

Puppycursus:
Iedere zaterdag, je schrijf in voor een zaterdag waarop jij wilt starten met de 4-weekse puppycursus. Daarna start je met de basiscursus.

Basiscursus:
Tijdens de basiscursus heb je les op maandag, woensdag én vrijdag, dus 3 keer per week. Er zijn ochtendgroepen en avondgroepen, bij veel inschrijvingen zelfs een middaggroep.  Je schrijft in voor de ochtend- of avondgroep (of middag indien mogelijk). Tussen de ochtend, middag en avond wisselen is in overleg met ons ook mogelijk. Het afwisselen van ‘eigenaren’ of met meerdere eigenaren tegelijk komen is ook mogelijk.

Je kunt zelf invullen met welke basiscursus je na de puppycursus mee wilt doen. In het inschrijfformulier vind je daarvoor meerdere mogelijkheden. Het is niet erg als je alvast wilt starten met de basiscursus terwijl je nog 1 puppyles te gaan hebt, het is ook niet erg als er een paar weken tussen het einde van de puppycursus en het begin van de basiscursus zit.

Benodigdheden

 • Hondenpaspoort
 • Riem van ca. 1.80 meter (geen flexilijn)
 • Halsband of tuig
 • Beloningsbrokjes
 • Poepzakjes

 

 

Andere cursussen

Heb je deze cursus afgerond dan zijn er nog allerlei leuke en leerzame cursussen die u bij ons kunt volgen samen met uw hond

Bekijk hele aanbod

Inschrijven: Puppy en basis combipakket

Naam eigenaar

Gegevens hond

Startdag

Kies je basiscursus-startmoment:
Lukt het inschrijven niet? Probeer eens een andere internet browser of een privé-venster.
Heeft u eerder cursussen bij ons gevolgd? Ja Nee

Opmerkingen en inschrijven

Inschrijven

Wilt u meer informatie?

06 25 21 66 35 info@hondenschooldegabber.nl

Trainingslocatie/afhaaladres:
Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam

Postadres:
Apollolaan 50, 1511 DE, Oostzaan

Contactformulier
© Hondenschool De Gabber 2023
Ontwikkeld door Convident