06 25 21 66 35
info@hondenschooldegabber.nl

Details

Kosten: € 150,- 8 lessen Startinformatie

Deze cursus start zodra we voldoende deelnemers hebben. Er zijn dus geen vaste startdata. Na inschrijving van de cursus sta je op de lijst. Je ontvangt van ons een email als we voldoende deelnemers hebben om te starten. De groepjes zijn klein omdat er veel om en om gewerkt wordt (max. 3 personen) en duren daarom ca. 30 minuten.

De cursus is geschikt voor alle honden. Het is echter wel van belang dat hij een of meerdere speeltjes heeft die hij leuk vindt. De speeltjes gebruiken we namelijk in de aanleerfase.

Detectie speuren

  • Vanaf 6 maanden
  • dinsdag of vrijdag
  • 8 lessen
  • Ca. 30 min.

Detectie is een vorm van speurwerk waarbij we de hond gaan trainen om een bepaalde stof te verwijzen. Vaak zijn dit stoffen als koffie, thee, anijs etc. Wij zullen briefgeld gebruiken voor onze detectie trainingen. Ook dit heeft een specifieke geur voor de hond en natuurlijk is het hartstikke gaaf als jouw hond straks echt briefgeld kan opspeuren!

We gaan de hond leren zijn neus doelbewust te gebruiken. De relatie met en het inzicht in de hond is zeer belangrijk bij detectie-werk. Dwang en druk zijn ook tijdens deze vorm van hondensport uit den boze en leiden niet tot het gewenste resultaat. Alleen het erkennen van zijn superioriteit op dit gebied en het kunnen inleven in de belevingswereld van de hond, leidt tot een ideale samenwerking en plezier voor beide. 

Detectie veroorzaakt een grote mate van mentale voldoening wat maakt dat dit ook uitermate geschikt is voor honden met veel energie, maar bijvoorbeeld ook voor honden met bepaald ‘probleem’-gedrag. Een onzekere hond kan zelfs meer zekerheid krijgen door hem te leren speuren, hij leert namelijk initiatief nemen. Ook voor de oudere hond is detectie zeer geschikt.

Startdag(en)

Nadat je hebt ingeschreven voor de cursus, sta je op de lijst. Zodra we een groep vol hebben krijg je daarvan een email van ons. Er zijn dus geen vaste startdata. De mogelijke dagdelen zijn: 

  • Donderdag: avond
  • Vrijdag: ochtend

 

Benodigheden

  • Riem van ca. 1.80 meter
  • Halsband of tuig
  • Speeltjes waar je hond gek op is

Andere cursussen

Heb je deze cursus afgerond dan zijn er nog allerlei leuke en leerzame cursussen die u bij ons kunt volgen samen met uw hond

Bekijk hele aanbod

Inschrijven: Detectie speuren

Naam eigenaar

Gegevens hond

Startdagen

Avond
Ochtend
Meerdere opties mogelijk
Lukt het inschrijven niet? Probeer eens een andere internet browser of een privé-venster.
Heeft u eerder cursussen bij ons gevolgd? Ja Nee

Opmerkingen en inschrijven

Inschrijven

Wilt u meer informatie?

06 25 21 66 35 info@hondenschooldegabber.nl

Trainingslocatie/afhaaladres:
Spaarndammerdijk 316 C, Amsterdam

Postadres:
Apollolaan 50, 1511 DE, Oostzaan

Contactformulier
© Hondenschool De Gabber 2022
Ontwikkeld door Convident